SWEAT_text_white_transparent

Följ med på

ÄVENTYR

ÄVENTYR

Vill du uppleva naturen och samtidigt utvecklas tillsammans med likasinnade? 
Drömmer du om en äventyrlig upplevelse tillsammans med din partner?
Du kanske önskar att byta kontoret mot en lägereld med kollegorna?

SWE ADVENTURE TEAM erbjuder event och upplevelser inom friluftsliv oavsett årstid.
Vandringsupplevelser, äventyrliga resor, utbildning om planering & säkerhet, 
eldkunskap & utemat, sjukvård i vildmarken och mycket mer!

Önskar du en skräddarsydd upplevelse för ditt företag, skolklass eller förening?
Kontakta oss så berättar vi mer!

Vandra Upplandsleden

Marma - Älvkarleby

höstvandring
Längtar du ut i naturen men saknar vandringssällskap? Vill du lära dig mer om friluftsliv och vandring? Det här är upplevelsen för dig!
I slutet av september brukar hösten nå sin topp, när sommarvärmen har svept förbi är luften frisk och färgerna sprakar i naturen. Då är det lämpligt att ta en paus i din vardag och hänga med oss ut på en dagsvandring längs Upplandsleden!
Vandringen utgår från Marma station och följer vackra Dalälven norrut till Älvkarleby, totalt går vi ca 13 km. Vi vandrar i lugnt tempo och vi stannar för lunch och fika. I samband med att vi ska äta vår medhavda lunch får du lära dig att göra upp eld med eldstål och naturmaterial.
Är du intresserad? 
Kontakta oss för bokning av guide för en grupp om 4-6 personer. 

Rörelseinspiration med naturparkour

nåsten

Välkommen ut i naturen med oss! Under denna förmiddag står nyfikenhet och rörelseglädje i fokus. Vi kommer att leda övningar på stig och i skogen genom promenad och löpning, totalt ca 5km. Du får även prova ”naturparkour” som inspirerar till rörelse med naturen som redskap.

Genom kort teori och enkla övningar blir du medveten om hur ditt rörelsemönster, din hållning och fotisättning påverkar din promenad och löpning. Detta för att öka sannolikheten att du rör dig på ett skonsamt sätt och får ett rörelsemönster som är positivt för kroppen.

Vi rör oss i det fantastiska området kring Rödmossen där naturskogen är omgiven av mossbeklädda stockar, stenar och slingrande stigar. Vi ledare kommer att hålla olika tempon och anpassa oss efter gruppen. Det blir enkel motion på ett inkännande sätt, inga prestationskrav finns!

LEDARE
Eva & Lizah guidar dig genom förmiddagen. Läs mer om oss ledare HÄR.
Lizah Almgren är stress & friskvårdsterapeut samt yogalärare (www.hallbarhalsa.org) och Eva Jemina Kemppainen är personlig tränare & vildmarksguide (www.sweadventureteam.se).

FÖR VEM?
Aktiviteten passar dig som vill få inspiration till träning/löpning eller bara längtar ut. Oavsett vilken nivå du idag är fysiskt aktiv och “tränar” på olika sätt: du som redan är igång får inspiration för att röra dig på nya sätt. Du som funderar på att börja springa men har svårt att komma igång eller tänker att det inte är något för dig får en grund att utgå från. Upplägget är på en grundläggande nivå. Inga förkunskaper krävs men du behöver kunna ta dig fram på ojämnt underlag i 5 km i varierat tempo samt kunna “jogga lätt” kortare sträckor.

UTRUSTNING
Välj ett par bekväma skor och kläder efter väder. Vattenflaska är bra att ha med.

TID & PLATS
Lördag 3 oktober kl 10.00-13.00
Plats: Samling vid Håga bycentrum.
Här kan du fylla din vattenflaska och använda toaletten.

KOSTNAD
395 kr. Betalning i förväg via Swish eller faktura.

ANMÄLAN
Maila namn och telefonnummer till: kontakt@hallbarhalsa.org eller hör av dig på telefon 073-399 37 22. Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning. Begränsat antal platser: max 12 personer.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 4) eller när vi anser att vädret inte blir tillräckligt bra för upplevelsen. I sådant fall får du som deltagare full återbetalning.

Välkommen ut! 🌿
Lizah & Eva


———————————————–
TRYGG OCH SÄKER AKTIVITET

Det kommer alltid att finnas möjlighet att välja din egen nivå och om du vill genomföra de övningar och rörelser som vi förevisar. All förflyttning sker på egen risk.

Vi har gjort en bedömning utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och känner oss trygga i att anordna utomhusaktiviteter. Vi är en liten grupp (max 12 personer) och vi hjälps åt att minska smittorisken genom att självklart följa detta:
Den som inte känner sig helt frisk stannar hemma.
Vi tar inte i hand när vi träffas, vi hälsar på annat sätt.
Vi håller rekommenderat avstånd under samlingar och övningar.
Behöver någon nysa så görs det i armvecket eller en näsduk.

Har du anmält dig och får sjukdomssymptom? Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Du kan avboka fram till 24 timmar innan och få avgiften tillbaka minus en administrativ kostnad på 100 kr. Om vi som ledare inte är friska kommer vi att ställa in aktiviteten och du som deltagare får då självklart tillbaka hela avgiften.

 

Närvaro i naturen - Vandring & skogsbad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välkommen på en vandring som har fokus på närvaro, nyfikenhet och rörelse i lugnt tempo.

Vi använder våra sinnen syn, hörsel, lukt, smak och känsel för att uppleva naturen. Du blir guidad till att vara medvetet närvarande i det som kallas att ”skogsbada” – det innebär att ”bada i skogens atmosfär” (inte i vatten). Delar av vandringen sker helt i tystnad.

Vi utgår från Hågaby och går tillsammans in i den fina Nåstenskogen som är del av Hågadalen Naturreservat. Sträckan är totalt ca 4,5 km lång. Terrängen är lättvandrad med vissa inslag av ojämna underlag. Vi går i varierat tempo, mestadels långsamt för att hinna observera och uppleva vår omgivning. Vi stannar upp vid några tillfällen för att ”aktivera våra sinnen”, ägna oss åt enkla, uppmjukande rörelser samt tar oss tid för fika.

FÖR VEM?
Aktiviteten passar dig som är nyfiken på naturen, oavsett hur mycket erfarenhet du har av vandring. Du kanske känner dig stressad, trött eller bara längtar ut. Inga förkunskaper krävs. Vi undviker svår terräng men du bör kunna gå på underlag som är lite ojämnt.

LEDARE
Lizah Almgren Stress & friskvårdsterapeut & yogalärare www.hallbarhalsa.org och
Eva Jemina Kemppainen; vildmarksguide och personlig tränare www.sweadventureteam.se

KOSTNAD
450 kr. Näringsfylld “gobit” till fikat ingår. Betalning i förväg via Swish eller faktura.

Kontakta oss för bokning! 

 

TIDIGARE ÄVENTYR

TIDIGARE ÄVENTYR

Vandring - Rörelseglädje i naturen

Uppsala

Flera datum under vår/sommar 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Följ med oss ut i vackra Nåstenskogen och upplev både lugn och rörelseglädje i naturen! 

Vi tar oss via fjärilsstigen till området kring Rödmossen och spenderar tid i den omgivande naturskogen med mossbeklädda stockar, stenar och slingrande stigar. Denna eftermiddag erbjuder både lugna stunder, medveten närvaro och funktionella rörelser i samklang med naturen. Aktiviteten är ett samarbete mellan Hållbar Hälsa (www.hallbarhalsa.org) och SWE Adventure Team.

Vi guidar dig genom olika övningar; du får öva dig i att använda dina sinnen medvetet och utforska naturen med dem. Förutom att vi tar oss fram genom att promenera kommer vi att göra rörelser för att mjuka upp, sträcka ut, balansera och ta oss fram i olika tempon. Det blir enkel “motion” på ett inkännande sätt. Inga prestationskrav finns, var och en anpassar utifrån sin egen förmåga.

Vandring - Närvaro i naturen

Uppsala

Flera datum under 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naturvistelse tillsammans med de lugnande guidade övningar vi gör under denna eftermiddag är ett fantastiskt verktyg för återhämtning och ökat välbefinnande. Under vandringen blir du guidad till att använda dina sinnen medvetet för att vara mer närvarande och du får göra övningar som ingår i vad som kallas att ”skogsbada”. Vandringen är ett samarbete mellan Hållbar Hälsa och SWE Adventure Team.

Vandringen utgår från Hågaby och går in i den fina Nåstenskogen som är del av Hågadalens Naturreservat. Sträckan som vi vandrar är totalt ca 4,5 km lång. Terrängen är lättvandrad med vissa inslag av ojämna underlag. Vi går i varierat tempo, mestadels långsamt för att hinna observera och uppleva. Vi stannar upp vid några tillfällen för att ”aktivera våra sinnen”, ägna oss åt enkla, uppmjukande rörelser samt tar oss tid för fika.

Äventyrsplanering

Uppsala, OK Linné

Söndagen 10 november

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Behöver du hjälp att förbereda dig inför ditt äventyr? Hur tänker du kring säkerhet och hur minimerar du risken att något händer längs vägen? Att äventyra innebär att ge sig ut i det okända och det är aldrig helt riskfritt. En väl genomtänkt planering ökar sannolikheten att du får en positiv upplevelse i naturen och att du kan hanterna det som händer längs vägen.

Vi på SWE ADVENTURE TEAM hjälper dig att medvetandegöra och strukturera din egen planering så att du kan känna dig lugn och förberedd för ditt äventyr. Du får en planeringsmodell som du kan använda varje gång som du planerar ett nytt äventyr. Dagen bygger på teori som varvas med gruppövningar och olika scenarion där vi instruktörer bidrar med våra bästa tips.

Höstvandring

Upplandsleden

Söndag 13 oktober

Höstvandring gruppbild svartvit

Vill du njuta av hösten och samtidigt lära dig mer om friluftsliv? Det här är upplevelsen för dig! Vandringen startar i Marma och följer vackra Dalälven norrut till Älvkarleby, ca 13 km längs Upplandsleden. Häng med på en annorlunda vandringsupplevelse med utbildningsmoment som handlar om vandringsutrustning, eldkunskap, sjukvård och säkerhet. Vi genomför ett lättare sjukvårdsmoment kan inspirera till nya tankar.
Ta chansen att träffa likasinnade och följ med oss ut!

Vandring Besseggen

Norge, Jotunheimen

Onsdag 15 augusti - söndag 19 augusti

Vandring Besseggen

Norge, Jotunheimen

Onsdag 15 augusti - söndag 19 augusti

Upplev mäktiga vyer och storslagen natur i Jotunheimen – Jättarnas Hem. Resans höjdpunkt är Norges populära vandringsled Besseggen som är ca 14 km lång och sträcker sig från Gjendesheim till Memurubu. Du kommer att känna suget i magen när vi går över den luftiga bergsryggen med utsikt över en turkosglittrande glaciärsjö och högt belägna Bessvatnet på andra sidan. Vi sover i tält, vi lagar gemensam middag varje kväll och vi anpassar varje dags vandring efter gruppen och självklart beroende på väderleken.

Vårvandring

Uppsala, Upplandsleden

Söndagen, 21 april

Vårvandring

Vi vandrar 13 km längs Upplandsleden och följer vackra Dalälven norrut. Du får en guidad vandring med utbildande moment och svar på en hel del frågor om friluftsliv och vandring. Vad bär vi med oss i vår ryggsäck på en dagstur? Hur tänker vi kring vår säkerhet och minimerar risken att något händer längs vägen? Sjukvårdsscenarion – hur kan vi hjälpa och förflytta en skadad person som inte kan gå? Vi tillagar vår lunch över öppen eld och du lär dig hur du kan gör upp eld med enbart eldstål, kniv och naturens material. Häng med på en fin tur med likasinnade längs vackra Upplandsleden!

Vandring & repellering

Uppsala, naturreservatet Håga-Nåsten

Söndagen, 7 april

Vandring & repellering

Den här gången vandrar vi ca 7 km i vackra Håga Naturreservat, Uppsala. Vi går i lugnt tempo med fokus på naturupplevelse och avkoppling. Dagens höjdpunkt är den 15 meter höga klippan – Predikstolen här repellerar vi ner för klippkanten. Du kan vara med oavsett tidigare erfarenhet. Eventet är för dig som vill komma ut i naturen och prova något nytt. Eventet är också för dig som är höjdrädd och vill utmana dig själv. Säg JA till en annorlunda upplevelse i stadsnära natur.

Isvaksbad & Issäkerhet

Uppsala, Fjällnora

Söndagen, 10 februari

Iskvaksbad & issäkerhet

Brukar du vara ute på isen? Vad gör du om isen brister under dig och du går igenom? Det här eventet förbereder vi dig för ditt vinteräventyr. Du får kunskap om hur du förbereder dig och packar för en tur på isen. Dagen bygger på teori om issäkerhet varvat med praktisk övning där du och lär dig att använda säkerhetsutrustning som isdubbar, ispik & kastlina. Viktigast av allt är att du får uppleva hur du reagerar i iskallt vatten, hur du tar kontroll över situationen och hur du återfår värmen efteråt. Kunskap är nyckeln, träning räddar liv!

 

Söndagsvandring

Uppsala, Lunsen naturreservat

Söndagen, 11 november

Söndagsvandring

Vi vandrar ca 1,2 mil i lugnt tempo och vi stannar för lunch och fika över öppen eld. Du kan vara med oavsett tidigare erfarenhet. Det här eventet är för dig som vill komma ut i skogen och få ny energi, för dig som vill träffa likasinnade. Vi pratar om allemansrätten, vandringsvett, packning och säkerhet i naturen.  Välkommen ut med oss!

KONTAKTA OSS
info@sweadventureteam.se

SWEAT_logo_color
SWEAT_logo_color
SWEAT_text_white_transparent

VÅRA VÄNNER

KONTAKTA OSS
Telefon         072-525 84 10
info@sweadventureteam.se


FÖLJ VÅRA ÄVENTYR

Developed by Code Cabin with <3

FÖLJ VÅRA ÄVENTYR